Woensdregt

Residence De Ambassadeur Den Haag

ambassadeur-interieur (5)

Met dit transformatieproject in Den Haag Zorgvliet wordt een uniek concept gerealiseerd waarbij hotel en appartementen samengaan in een gebouw. Het betreffende voormalig kantoor en rijksmonument wordt gerenoveerd en gemoderniseerd om dienst te doen als enerzijds een appartementencomplex en anderzijds een appartementenhotel. Het is een interessante opdracht die vraagt om behoud van monumentale waardes in combinatie met een ingrijpende transformatie van het interieur. Zo maakt de huidige lay-out plaats voor een breed scala aan ruimtelijke indelingen, van twee- en drie- kamerappartementen tot eigenzinnige duplexwoningen en penthouses. Met deze nieuwe bestemming ontstaat in het voormalig kantoor een dynamische verblijfsplek in een groene omgeving aan de rand van het centrum van Den Haag.

Het monumentale pand is in de jaren 50 ontworpen door architect Jan Buijs, ook bekend van zijn ontwerp voor ‘De Volharding’ in centrum Den Haag. Het gebouw is specifiek ontworpen voor het Hoofdproductschap voor Akkerbouwproducten (HPA) dat tot 2013 in het pand heeft gezeten. Voor de huidige functiewijziging wordt het gebouw in twee zelfstandig te gebruiken delen – wonen en hotel – opgesplitst. Elk deel krijgt een eigen entree met directe toegang naar het hart van het pand waar zich ook de lift en trap bevinden. De vijfde verdieping (penthouse), en de markante kop van het gebouw waar zich het auditorium in bevond, zullen volledig voor wonen worden gebruikt.

Int02

Int03

Het bestaande gebouw wordt bouwkundig getransformeerd in zoverre dat het inbouwpakket geheel vervangen wordt en er beperkte wijzigingen in de gevels plaatsvinden. Er zullen 33 koopwoningen worden gerealiseerd in 16 verschillende types. De woningen variëren in grootte van ca. 70 tot ca. 220 m2. Waar haalbaar krijgen de woningen een ruim balkon of dakterras. Waar de balkons het gevelbeeld te veel zouden verstoren worden afsluitbare wintertuinen gerealiseerd. Deze wintertuinen kunnen als loggia-terras gebruikt worden.
Het exterieurontwerp van de algemene ruimtes wordt verzorgd in samenwerking met Suzanne Holtz Studio.

ambassadeur-interieur (2)

Int04-2 

 

  • Den Haag
  • B Apart Hotels
  • Wim Woensdregt, Erikjan Cuperus
  • ca 5.700 m2 BVO, 32 woningen
  • vanaf 2014
  • Nelisse Makelaarsgroep, B-Aparthotels