Woensdregt

Wim Woensdregt-Holtz

was tot voor kort architect en mede-eigenaar van ADP architecten te Amsterdam. Na 30 jaar van intensieve samenwerking heeft Wim besloten verder zijn eigen pad te willen gaan. Het nieuwe bureau Woensdregt Holtz Architecten is gevestigd aan de Schapendrift in Laren

ervaring

In veertig jaar heeft Wim Woensdregt naam gemaakt als architect met opdrachten door heel Nederland. Utiliteitsbouw, niet seriematige woningbouw en (grootschalige) interieur zijn de belangrijkste werkgebieden.

opleiding en praktijk

Wim Woensdregt-Holtz genoot zijn opleiding in Delft, maar heeft tevens roots in de Kunstacademie. Zijn benadering is pragmatisch maar wordt gestuurd door zijn fascinatie voor de wereld achter de materie, die in deze wereld leidt tot licht en ruimte. De – essentie van de – opgave is voor hem leidend. De inzet van de opdrachtgever daarom crusiaal. Doel is het realiseren van architectuur middels een diepgaande kennis van bouwkunde. Een kunst en een vak.

vorm

Het vak is in 30 jaar sterk veranderd. Waar ADP lang een traditioneel bureau was, wil Woensdregt Holtz Architecten een moderne open netwerk-organisatie zijn.

werkwijze

met de aanwezige diepgaande kennis van en de ervaring met Architectuur en Bouwkunde worden middels korte, snelle lijnen met andere disciplines oplossingen ontwikkeld, die sociaal, funtioneel, ethetisch en technisch hoogwaardig zijn. Ten dienst van onze hooggewaardeerde opdrachtgevers.

Woensdregt-Holtz heeft een jarenlange ervaring met alle fases van het bouwproces. Van initiatieffase via ontwerp, aanbesteding en vergunningen tot en met oplevering en nazorg. Bouwmanagement (planning van tijd en geld) en directievoering (het process leiden) zijn bij WHA in vertrouwde handen.

doel

is echter vooral en voortdurend het ontwerp te realiseren zoals het is bedoeld en omarmd door de opdrachtgever. Uiteraard binnen de vastgestelde grenzen van tijd en geld. Echter niet binnen de door uitvoerende partijen gestelde grenzen van willen en kunnen.

“Omdat onze ontwerpen daarvoor te goed en te duur zijn en onze opdrachtgevers ons te dierbaar.”