Woensdregt

B-aparthotel Kennedy Den Haag

Met dit transformatieproject in Den Haag Zorgvliet wordt een uniek concept gerealiseerd waarbij hotel en appartementen samengaan in een gebouw. Het betreffende voormalig kantoor en rijksmonument wordt gerenoveerd en gemoderniseerd om dienst te doen als enerzijds een appartementencomplex en anderzijds een appartementenhotel. Het is een interessante opdracht die vraagt om behoud van monumentale waardes in combinatie met een ingrijpende transformatie van het interieur. Zo maakt de huidige lay-out plaats voor een breed scala aan ruimtelijke indelingen, van twee- en drie- kamerappartementen tot eigenzinnige duplexwoningen en penthouses. Met deze nieuwe bestemming ontstaat in het voormalig kantoor een dynamische verblijfsplek in een groene omgeving aan de rand van het centrum van Den Haag.

Het monumentale pand is in de jaren 50 ontworpen door architect Jan Buijs, ook bekend van zijn ontwerp voor ‘De Volharding’ in centrum Den Haag. Het gebouw is specifiek ontworpen voor het Hoofdproductschap voor Akkerbouwproducten (HPA) dat tot 2013 in het pand heeft gezeten. Voor de huidige functiewijziging wordt het gebouw in twee zelfstandig te gebruiken delen – wonen en hotel – opgesplitst. Elk deel krijgt een eigen entree met directe toegang naar het hart van het pand waar zich ook de lift en trap bevinden. De vijfde verdieping (penthouse), en de markante kop van het gebouw waar zich het auditorium in bevond, zullen volledig voor wonen worden gebruikt.

02-schuifdeur-kopie

03-keuken-kopie

04-keuken-kopie

Het bestaande gebouw wordt bouwkundig getransformeerd in zoverre dat het inbouwpakket geheel vervangen wordt en er beperkte wijzigingen in de gevels plaatsvinden. Het hotel zal ingericht worden als appartementenhotel voor langer verblijf, met studio’s (variërend van ca. 27 tot 35 m2) en meerkamersuites (ca. 35-55 m2).
Ook in de studio’s worden aparte zones ingericht voor slapen, eten en zitten. Zo wordt de luxe van een hotel gecombineerd met de ruimtelijkheid van een appartement. Het interieurontwerp wordt verzorgd in samenwerking met Suzanne Holtz Studio.

05-bathroom

07-hotel-entrance

01-breakfast

03-gang-kopie

  • Den Haag
  • B Apart Hotels
  • Wim Woensdregt, Erikjan Cuperus, Interieurontwerp: Suzanne Holtz Studio
  • ca 4.100 m2 BVO, 60 hotelappartementen
  • vanaf 2014
  • B-Aparthotels