Woensdregt

Afgelopen maandag is het art’otel Amsterdam flink in de prijzen gevallen tijdens de felbegeerde Hospitality and Style Awards 2013. Het integrale ontwerp van ADP architecten en Digital Space dat werd bestempeld als  “on-Nederlands met internationale uitstraling en sublieme uitvoering” won zowel de Best Hotel Design 2013 award als Best Restaurant Design 2013 award.

Het monumentale gebouw tegenover het Centraal Station uit begin twintigste eeuw was destijds een van de meest kostbare gebouwen ooit gebouwd in Amsterdam. Ruim een eeuw later was het echter functioneel en bouwtechnisch verouderd. Met de plannen voor het art’otel  als culturele hotspot wordt een positieve impuls gegeven aan de stationsomgeving. Het is een van de sleutelprojecten  voor de opwaardering van het postcode 1012-gebied.

Het art’otel en de lifestyle venue 5 &33 zijn onder het motto ‘de kunst van het genieten en het  genieten van kunst’ thematisch met elkaar verbonden. Het resultaat is een verrassend ontwerp waarin kunst en hospitality de boventoon voeren. Atelier Van Lieshout is de signature artist van dit art’otel. Terwijl de monumentale gevels in oorspronkelijke staat zijn hersteld is het interieur volledig vernieuwd en gerenoveerd. Zo houdt het gebouw zijn statige imposante uitstraling terwijl het frisse en hippe interieur het nieuwe karakter van de plek benadrukt.

Het art’otel moest het landelijk opnemen tegen verschillende grote concurrenten als het Hilton Hotel in Rotterdam en Restaurant One in Roermond, maar het design heeft de jury duidelijk weten te verrassen en overtuigen. “Elke publieke ruimte is even aantrekkelijk vormgegeven waardoor het overal prettig vertoeven is. De kamers zijn comfortabel en voorzien van de laatste technologische snufjes. Bijzondere details als onderdeel van het concept worden overal in het hotel geëtaleerd en geïntegreerd. Een hoteldesign van wereldformaat” aldus de jury. 

Naar projectpagina