Woensdregt

view3a-klein1e paal voor nieuwe hal NedTrain Haarlem

02
september
2016

In aanwezigheid van de medewerkers is op 1 september de eerste paal van de nieuwe revisiehal van NedTrain de grond in gegaan. Het bijna 100-jaar oude gedeelte van de werkplaats van NedTrain in Haarlem waar nu de revisie van wielen plaatsvindt, is dringend aan vernieuwing toe. Daarom is gestart met de bouw van een nieuwe en duurzame hal van circa 8000 m2 die weer jaren mee kan. Tegelijkertijd wordt ook de opslag van gegevens over de wielen gemoderniseerd met behulp van de nieuwste IT-systemen. Medio 2017 moet de nieuwe hal klaar zijn. De oude hal wordt dan gebruikt voor opslag.

De circa 100 collega´s bij NedTrain die hier werken zijn verantwoordelijk voor de 6.400 draaistellen en 13.000 wielstellen van NS. Elk wiel krijgt een periodieke controle op schade of krijgt een herstelbeurt. De totale revisiecapaciteit van de nieuwe hal komt straks neer op 3.000 wielstellen per jaar in dagdienst. Na vakkundige revisie kunnen de wielen weer zo’n 1,2 miljoen kilometer mee.

Woensdregt Holtz Architecten uit Laren tekende het ontwerp voor deze nieuwe hal op de gevoelige situatie tegen de oude binnenstad van Haarlem.

Woensdregt Holtz Architecten verzorgt tevens de directievoering voor dit project.

Youtube-kanaal: https://youtu.be/2wnk8Yofwek