Woensdregt

PERSBERICHT

Laren, 8 juni 2016

Morgen 9 juni opent B-aparthotel Kennedy Den Haag officieel en feestelijk de deuren!!!

  • Grand Opening B-apart Hotels & Residence De Ambassadeur, Den Haag.
  • Woensdregt Holtz Architecten en Suzanne Holtz Studio werkten als
  • architectenduo 2 jaar aan dit bijzondere project.

B-aparthotel Kennedy Den Haag is één van de twee B-aparthotel residenties in Nederland.
Men kan in het hotel lang of kort verblijven in een van de 60 ruime studio’s.

B-aparthotel ligt in het Statenkwartier op loopafstand van het Gemeente Museum, het Vredespaleis en het World Forum.

Toelichting:

Met dit transformatieproject in Den Haag Zorgvliet wordt een uniek concept gerealiseerd waarbij hotel en appartementen samengaan in één gebouw. Het betreffende voormalig kantoor en Rijksmonument is gerenoveerd en gemoderniseerd om dienst te doen als enerzijds een appartementencomplex en anderzijds een appartementenhotel. Het was een interessante opdracht die vroeg om behoud van monumentale waardes in combinatie met een ingrijpende transformatie van het interieur. Zo maakte de oorspronkeleijke lay-out plaats voor een breed scala aan ruimtelijke indelingen, van twee- en drie- kamerappartementen tot eigenzinnige duplexwoningen en penthouses.  Met deze nieuwe bestemming ontstaat in het voormalig kantoor een dynamische verblijfsplek in een groene omgeving aan de rand van het centrum van Den Haag.

Interieur:

Het kleurenpalet van het interieur is gekozen op basis van het kleurgebruik uit de vroege periode van de Haagsche School, gedempte grijstinten, wit, beige en bruin. In de gangen ligt tapijt met daarin de kamersnummers verwerkt, de toegangsdeuren van de kamers hebben een uitvergroot zwart wit detail van één van de gekozen schilderijen van de Haagsche School uit de collective van het Rijksmuseum. Het schilderij waaruit het detail is genomen komt in kleur en als geheel boven het headboard terug en geeft kleur aan de studio’s. De kamers zijn opgedeeld in twee ruimtes middels een tussenwand met een smokeyglas deur en een smokyglas paneel om de ruimtelijkheid te behouden. Op de vloer ligt een pvc vloer in visgraatmotief. De uitstraling van het hotel past bij Den Haag, high end, sober en stijlvol.

Historie pand:

Het monumentale pand is in de jaren 50 ontworpen door architect Jan Buijs, ook bekend van zijn ontwerp voor ‘De Volharding’ in centrum Den Haag. Het gebouw is specifiek ontworpen voor het Hoofdproductschap voor Akkerbouwproducten (HPA) dat tot 2013 in het pand heeft gezeten. Voor de huidige functiewijziging wordt het gebouw in twee zelfstandig te gebruiken delen – wonen en hotel – opgesplitst. Elk deel krijgt een eigen entree met directe toegang naar het hart van het pand waar zich ook de lift en trap bevinden. De vijfde verdieping (penthouses) en de markante kop van het gebouw, waar zich tot voor kort het dubbelhoge auditorium bevond, zijn volledig voor vrijzinnig wonen geschikt gemaakt.

 

  • Locatie: Den Haag
  • Opdrachtgever: B-apart Hotels
  • Ontwerpteam: Woensdregt Holtz Architecten    Wim Woensdregt  &  Erikjan Cuperus
  • Interieurontwerp: Suzanne Holtz Studio            Suzanne Holtz
  • Omvang: ca 9.800 m2 BVO 60 hotelappartementen en 32 woningen.