Woensdregt

De toneeltoren van de De Flint in Amersfoort wordt gerestyled.

Nadat wij in 2014 het ontwerp maakten voor de gehele Revitalisatie van het theater, is dit het sluitstuk voor Flint van de stap in de toekomst. Flint: Poort naar Kunst en Cultuur!

 

Persbericht:

“Flint krijgt bronzen toneeltoren

De toneeltoren van Flint ondergaat een metamorfose: vanaf deze week wordt de toren beplakt met bronzen folie. Hiermee start Flint met de laatste fase van de verbouwing die twee jaar geleden is begonnen. Flint krijgt een fris, nieuw gezicht. Vanaf maandag 6 juni wordt de toneeltoren van Flint in fases gerenoveerd. De isolatie van de toren was aan vervanging toe, en deze gelegenheid wordt aangegrepen om gelijk de toneeltoren een nieuw uiterlijk te geven. Beginnend met de noordgevel wordt de toren in fases beplakt met beschermende bronzen folie.

De metamorfose van de toneeltoren maakt deel uit van het plan van architect Wim Woensdregt en Suzanne Holtz. Zij maakten in 2014 het ontwerp voor de vernieuwde Flint. In de zomer van dat jaar werden de eerste twee fases van dat plan uitgevoerd, wat resulteerde in vernieuwde, theatrale entrees, sfeervolle foyers en een nieuw, open horecaconcept. Met dit ontwerp heeft Flint zich in deze moderne tijd geplaatst. Hiermee laten wij zien: Flint is er voor iedereen.

Nu twee van de fases van deze verbouwing achter de rug zijn is het tijd voor de derde: het uiterlijk van de toneeltoren. Met het bronzen folie dat hiervoor gekozen is, straalt het gebouw binnenkort ook van buiten theatergevoel uit. Als Flint in september haar deuren opent voor het Uitweekend Amersfoort op 11 september, zijn de werkzaamheden afgerond en kunnen bezoekers de nieuwe look van de toren bewonderen.”

Harold Warmelink, directeur Flint