Woensdregt

Hotel en luxe appartementen in oud kantoor Stadhoudersplantsoen 

Stadhoudersplantsoen12Het Hoofdproductschap voor de Akkerbouw (HPA) heeft in december 2014 gebouw De Ambassadeur in Den Haag verkocht aan B-Apart Residence, een dochteronderneming van het Belgische Beapart.

Het voormalige kantoor van 8.000 m2 aan Stadhoudersplantsoen 12 wordt binnenkort getransformeerd naar een combinatie van 33 luxe appartementen (De Ambassadeur) en een hotel (B-apart Kennedy). Het merendeel van de appartementen is al verkocht.

Gunstige ligging
De Ambassadeur is wat grootte betreft de op drie na omvangrijkste transformatie in Den Haag. De ligging van het gebouw is gunstig, vlakbij Zorgvliet in een rustige, groene en internationale omgeving en op tien minuten van het centrum van de stad. CBRE trad in deze transactie op als adviseur van verkoper HPA. JLL trad op voor de koper. Procesmanager en adviseur van HPA was Redept.

Transformatieplannen
Beapart is onder meer eigenaar en exploitant van honderden appartementen in diverse aparthotels in België en een van de investeerders in het te ontwikkelen voormalige KPN-gebouw in Amsterdam Sloterdijk. In Den Haag zijn er transformatieplannen voor in totaal 100.000 m2 leegstaande kantoorruimte.

B-apart Kennedy en De Ambassadeur openen binnenkort hun poorten in Den Haag.

Architecten
Woensdregt Holtz
Architecten uit Laren verzorgde voor de herbestemming van dit voormalige kantoor-gebouw het ontwerp en alle voor de aanvraag en de bouw noodzakelijke tekeningen. Voorts zijn alle vergunningen door dit bureau verzorgd: Monumentenvergunning, Omgevingsvergunning en Gebruikers-vergunning. Het interieur voor het short-stay complex van B-apart werd ontworpen door Suzanne Holtz Studio. Zij tekenden ook voor de algemene ruimtes van De Ambassadeur.

Projectbeschrijving:

  • 9.500m² transformatie van kantoor naar hotel en particuliere appartementen
  • 91 appartementen/hotelkamers inclusief parkeren, bergingen en terrassen
  • Ligging in de ambassade wijk
  • Rijksmonument
  • Start bouw begin oktober
  • Oplevering april/mei 2016

Laren, 23 maart 2016